5 manieren om je eigen haarkleur te maken met natuurlijke ingrediënten

Natuurlijke haarverf kapper

We maken verschillende soorten haarverf met natuurlijke ingrediënten. Voor elke soort heb je een paar belangrijke ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn te vinden in de meeste supermarkten.

Het eerste ingrediënt dat je nodig hebt voor alle haarkleuren is plantaardige kleurstof. Dit kan gebruikt worden voor alle haarkleuren. Je kunt ook henna gebruiken, maar omdat het een plant is en geen synthetische chemische stof, moet je het gebruiken in combinatie met plantaardige verf.

Hoe maak je een donkere haarkleur

Donkere haarkleuren kunnen moeilijk te vinden zijn in de winkel. Echter, met een paar eenvoudige ingrediënten, kunt u uw eigen donkere haarkleur maken. Donkere haarkleuren zijn vooral trendy op dit moment, dus deze kleur zal zeker een hit zijn!

  • ingrediënten: plantaardige kleurstof, koffie, cacaopoeder, melk

  • recept: Meng 1 deel plantaardige kleurstof op 2 delen melk. Voeg langzaam cacaopoeder toe om een donkerbruine kleur te krijgen. Gebruik vervolgens koffiepoeder om een donkerder bruine haarkleur te creëren.

Hoe maak je een lichte haarkleur

Als je de kleur van je haar wilt veranderen, maar je wilt het niet donker of licht verven. Medium haarkleuren zijn de perfecte oplossing. Je kunt gemakkelijk je eigen lichte kleur maken met een paar natuurlijke ingrediënten.

  • ingrediënten: plantaardige kleurstof, kokosolie, citroensap, honing

  • recept: Meng 1 deel plantaardige kleurstof op 2 delen kokosolie. Voeg citroensap toe voor een lichtgele haarkleur. Honing is een ander populair ingrediënt voor lichte haarkleuren en kan worden gebruikt als een subtiele bruine kleur.

Hoe maak je een medium haarkleur

Haarkleuren die tussen een lichte kleur en een donkere kleur in zitten worden "medium" kleuren genoemd. Deze haarkleuren zijn geweldig voor mensen die agressieve chemicaliën willen vermijden, maar toch een gedurfde verandering in hun haarkleur willen hebben.

  • ingrediënten: plantaardige kleurstof, honing, melk, vanille-extract, appelciderazijn

  • recept: Meng 1 deel plantaardige kleurstof op 2 delen honing. Voeg melk en vanille-extract toe om een middenbruine haarkleur te creëren. Apple cider azijn kan ook worden gebruikt in plaats van water om een medium bruine haarkleur te creëren.

Hoe maak je een zwarte haarkleur

Zwart haar is een van de meest populaire haarkleuren, maar het kan moeilijk zijn om een tint te vinden die er natuurlijk uitziet. Gelukkig kun je met een paar ingrediënten je eigen zwarte haarkleur maken.

  • ingrediënten: plantaardige kleurstof, koffie, cacaopoeder, melk

  • recept: Meng 1 deel plantaardige kleurstof op 2 delen melk. Voeg vervolgens koffie en cacaopoeder toe voor een zwarte haarkleur.

Samenvatting

Dit zijn maar een paar van de vele tinten haarverf die je met natuurlijke ingrediënten kunt maken. Er zijn eindeloze mogelijkheden, dus wees niet bang om iets nieuws te proberen. Als u op zoek bent om uw haarkleur te veranderen, overweeg dan om een van deze natuurlijke haarkleur recepten te proberen. Je haar zal je dankbaar zijn!

Tip: Hoewel we het gebruik van babyshampoo niet aanraden, kun je het wel gebruiken om je haar te versterken en te conditioneren. Vergeet niet om je haar grondig uit te spoelen